Wat moet ik verwachten?

We krijgen geregeld de vraag wat je moet verwachten van de Dorpsquiz. We zouden graag mee willen doen maar weten niet wat we kunnen verwachten. We zijn gevraagd door een team maar kun je ons meer informatie geven? Waar moeten we rekening mee houden als we een nieuw team starten?

Team samenstelling

Formeer een team van leuke mensen. We adviseren om minimaal 15 mensen bij elkaar te zoeken. Afhankelijk van de hoeveelheid doe opdrachten ben je tijdens de quiz een aantal mensen kwijt die met de doe opdrachten bezig zijn en geen vragen kunnen beantwoorden.

De voorbereidingen

Minimaal 1 week voorafgaande aan de DorpsQuiz ontvangt de teamcaptain een enveloppe thuis met de eerste informatie en de DorpsQuiz vlag.

QuizBoek ophalen

Rond 17:30 a 17:45 starten we met de dorpsquiz. Exacte tijd wordt altijd vooraf gecommuniceerd. We starten met het uitdelen van het quizboek. Dat wordt ieder jaar op een ludieke manier gedaan. Op het boek zit tevens je wachtwoord waarmee je in kunt loggen op de digitale omgeving van de DorpsQuiz.

De DorpsQuiz

Een DorpsQuiz gaat natuurlijk over Berkel-Enschot en Heukelom. Denk aan geschiedenis, de omgeving, de inwoners, het verenigingsleven, de activiteiten en de bedrijvigheid. Maar het merendeel van de vragen gaat over onderwerpen als schoolkennis, film & televisie, kunst & cultuur, politiek, muziek, sport, flora & fauna, europa en alle andere zaken waar we leuke vragen over kunnen bedenken. Er zijn kennisvragen, opzoekvragen, creatieve vragen, etc. Heel gevarieerd dus. Antwoorden vind je online, bij mensen uit het dorp en door hulplijnen in te schakelen.

Doe Opdrachten

De Dorpsquiz bestaat voornamelijk uit veel vragen, maar ook leuke Doe Opdrachten mogen natuurlijk niet ontbreken. Deze opdrachten zorgen voor een leuke verbinding met onderlinge teams. Per team doet 1 deelnemer mee aan de Doe Opdracht. Deze moet ook op de fiets naar een betreffende locatie komen. De aard van de Doe Opdracht wordt niet aangegeven in het quizboek maar middels een ludieke omschrijving wordt wel kenbaar gemaakt waar deze plaats zal vinden.

Gemiddeld genomen zijn er 4 Doe Opdrachten te verdelen voor een team.

De Feestavond

Mede doordat de organisatie van Kraanpop een prachtige tent voor ons faciliteert op het terrein aan de Hoolstraat in Berkel-Enschot, is het voor ons mogelijk een spetterende feestavond te organiseren op de vrijdagavond na afloop van de DorpsQuiz.

Door een groot aantal sponsoren die dit evenement een warm hart toedragen, is het mede mogelijk dit feest tot stand te laten komen. Daarnaast zijn er een 30 tal enthousiaste vrijwilligers actief bij betrokken. Denk hiervoor aan de medewerkers van de bar, de kassa en de ontvangst van de bezoekers.

De organisatoren van de quiz zorgen dat alles deze avond gestroomlijnd verloopt. Hier is een mooi draaiboek voor gemaakt.

Vanaf 21.00 uur (als alle vragen ingediend zijn) kan de feestavond losbarsten voor alle deelnemers aan de quiz uit Berkel-Enschot en Heukelom. De DJ staat er klaar voor!!

De winnaar van de quiz wordt rond 23.45 uur op een spectaculaire wijze bekend gemaakt en kan er nog gefeest worden tot 01.00 uur.

Veel gestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen bij elkaar gezet op de FAQ pagina. Kijk daar voor meer informatie.

Contact

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen dan kun je die altijd mailen naar info@dorpsquizbe.nl