DorpsQuiz Berkel-Enschot & Heukelom

In 2014 heeft er een groots feestweekend plaatsgevonden op het Wilhelminaplantsoen vanwege het 800/850 jarig bestaan van Berkel en Enschot (Berkel bestond 800 jaar en Enschot 850 jaar). Dit feestweekend kwam mede tot stand door een subsidie van de gemeente Tilburg en de Dorpsraad Berkel-Enschot. Het was een grandioos succes en smaakte naar meer!!

Een aantal organisatoren van het feest hadden de koppen bij elkaar gestoken om te bekijken hoe hier een leuk vervolg aan gegeven zou kunnen worden. Al snel ontstond het idee voor het houden van een jaarlijkse DorpsQuiz en aansluitend de mogelijkheid om deze avond feestelijk af te sluiten. Maar…waar vind je zo’n grote tent waar 1000/1500 personen in kunnen??

Aangezien Kraanpop jarenlang op een zaterdag en zondag in september het “Kraanpopweekend” organiseert en hiervoor een grote tent bouwt, kwam het idee om op de vrijdagavond deze tent te "huren" voor de DorpsQuiz.

De gezichten achter de quiz

De organisatie is in handen van 13 dorpsgenoten. Allen met verschillende interesses en activiteiten, en allemaal mensen met hun hart en hoofd vol van Berkel-Enschot & Heukelom.

Jasper van den Ende, John van Hees, Koen Wouters, Mariëtte van der Meijden, Marnick van den Brand, Mieke van de Kam, Mike Vermeer, Patricia Wouters, Rob Klaassen, Robbert Mustert, Thorwald van de Ven, Tim Vugs, Wendy Dassen.

organisatie

Stichting B-E Events

In februari 2016 is bij de notaris officieel de Stichting B-E Events opgericht. De Stichting heeft als doel de onderlinge band tussen de inwoners van Berkel-Enschot en Heukelom te vergroten. De DorpsQuiz is een evenement van Stichting B-E Events.


Voorzitter

Koen Wouters

Secretariaat

Patricia Wouters

Penningmeester

Tim Vugs

De Wegwijs Mannetjes

De gemeente Berkel-Enschot vroeg Harm Jan Vrolijk, als kunstenaar en oud-inwoner van die gemeente, een idee te ontwikkelen voor de rotonde bij de Druiventros (Puccinilaan). Een druk, maar wat saai knooppunt. Hij vond dat het een plek mocht worden waar je welkom wordt geheten. Dat het een herkenningspunt zou worden, een baken. Harm Jan heeft een beeldengroep ontworpen die bestaat uit vijf wijzende mannetjes. De een wijst de goede weg, een ander stuurt je met een kluitje in het riet. Elk wegwijsmannetje staat op een rood-witte sokkel, zoals je verkeersregelaars in sommige landen wel ziet.

Bron: Cultuur Publieke Domein Gemeente Tilburg
organisatie
organisatie

De wisselbokaal

De wisselbokaal is een replica van de hand van het wegwijs mannetje dat je de goede weg op wijst.

Logo DorpsQuiz

Het logo

Ook in het logo komen de wegwijs mannetjes weer terug. Vind je het juiste antwoord of ga je de verkeerde kant op?