Veel gestelde vragen

Ieder jaar krijgen we vragen. Dit kunnen vragen zijn voor nieuwe teams maar ook vragen van teams die eerder mee hebben gedaan. We hebben een selectie gemaakt van vragen die we vaker krijgen.

Uit hoeveel mensen mag een team bestaan?

Daar is geen officiƫle regel voor, al heb je wel aardig wat mensen nodig om alle opdrachten op tijd en goed te kunnen doen. We weten uit ervaring dat een gemiddeld team uit ongeveer 15 tot 20 mensen bestaat. Maar er zijn ook teams van 10 personen en van 40 personen.

Moet ik iets weten over Berkel-Enschot en/of Heukelom?

Niet perse. Het percentage vragen over (de geschiedenis van) Berkel-Enschot en Heukelom is beperkt. We willen dat iedereen uit deze dorpen mee kan doen en richten daar ook onze vragen en opdrachten op in.

Wie mogen er mee doen?

Iedereen mag meedoen. De teamcaptain moet in ieder geval uit Berkel-Enschot of Heukelom komen.

Hoe laat begint de DorpsQuiz?

De starttijd is rond 17.30 a 18:00 uur. Je hebt tot uiterlijk 21.00 uur de tijd om de vragen te maken en de doe opdrachten uit te voeren en het digitale invulformulier aan te leveren. Hierna start het feest in de tent en controleert de organisatie alle antwoorden. Later op de avond wordt de winnaar al bekend gemaakt. Het feest stopt om 01:00 uur.

Hoe oud moet je zijn?

Dat maakt niet uit, iedereen is welkom! Er zijn vragen voor jong en oud. Bij het feest in de tent kijken we vanzelfsprekend wel naar je leeftijd als het gaat om het nuttigen van alcohol. Dat is het enige wat niet mag wanneer je onder de 18 bent.

Hoe maak ik een team?

De meeste teams ontstaan vaak binnen vriendengroepen of in straten waar buren elkaar enthousiast maken om samen een team te vormen. Vraag gerust eens rond in je appgroep van de sportclub, de buurt of je vriendengroep.

Ik ben alleen maar wil graag mee doen?

Informeer eens in de straat of vriendengroep of er mensen meedoen. Aansluiten is bijna altijd mogelijk. Je mag ook altijd de organisatie mailen. Wie weet kunnen we bemiddelen tussen meerdere mensen zonder team.

Wat betekenen de vlaggen van de dorpsquiz? Kan ik die ook kopen?

Ieder team krijgt een vlag. Die hang je op bij het huis van waaruit het team de quiz maakt. Deze vlaggen zijn vooralsnog niet te koop.